Ouder worden is mooi en grijs haar is prachtig. Naar mijn mening mag dat dus veel vaker gezegd worden! Dit is dan ook precies waar het om draait in deze blog: positieve berichten, tips, tricks en gezonde dosis lifestyle inspiratie voor de ouder wordende vrouw. Of het nu gaat om sport-oefeningen, de juiste oog-crème, of de onzekerheden die komen kijken bij het laten uitgroeien van je grijze haren; ik ga er vanaf nu verder op in.

Als 59-jarig Greyhair Classic-Model ervaar ik dagelijks dat de wereld draait om jeugdigheid en alles wat daarbij komt kijken. De druk om zo lang mogelijk jong te blijven is groot. Rimpeltjes worden weggewerkt; het liefst nog voor ze verschijnen. Grijs haar wordt zo snel mogelijk geverfd en menig vrouw pijnigt zich met strenge diëten. Waarom eigenlijk? Voor ouder worden, hoeven wij ons echt niet te schamen. Sterker nog; ouder worden heeft heel veel (onderbelichte!) mooie kanten.

Ik ben zelf de trotste eigenaar van een volledig grijze coupe. Natuurlijk ging project ‘van grijs naar blond’ gepaard met de nodige twijfels en onzekerheden. Maar ondertussen ben ik blij en ontzettend trots op mijn grijze haren. Ook leuk meegenomen; de complimentjes vliegen mij rond de oren. En in tegenstelling tot wat er gezegd wordt, zie ik er niet ouder, maar juist jonger uit. Omdat grijs haar hip is en ik met alle plezier persoonlijk een grijs-revolutie op gang breng, vertel ik jullie in de volgende blog meteen veel meer over going grey.