Grijs haar wordt bij vrouwen vaak gezien als een van de tekenen van ouder worden. Het is dan ook heel begrijpelijk dat menig vrouw stress-stuipjes krijgt als zij geconfronteerd wordt met die eerste grijze haar. De kapper gaat ermee aan de slag, of je verft je haar zelf thuis. Hoe dan ook: de eerste ingeving is dat die tekenen van ouderdom moeten snel weggewerkt moeten worden.

Ook ik moest er een aantal jaren geleden aan geloven; ik was niet langer een natural blond, maar ik werd grijs. Het bleef natuurlijk niet bij die ene haar, maar binnen een jaar werd ik echt grijs. Toegegeven: ook ik zat tot twee jaar geleden maandelijks bij de kapper om mijn grijze uitgroei blond te verven. Natuurlijk is daar op zich helemaal niks mis mee! Toch heb ik ervoor gekozen om mijn grijze haar volledig uit te laten groeien en voor die grijze coupe te gaan.

Een van de redenen was dat mijn haar extreem dun was geworden. Het maandelijks verven van mijn haren, had zijn sporen nagelaten. Ook had ik te kampen met een sterk geïrriteerde hoofdhuid, maar daar later meer over.

Eenmaal overstag wilde ik wel dat mijn haar zo stijlvol mogelijk uit kon groeien. Ik heb er daarom voor gekozen om aan de voorkant en aan de zijkanten wat highlighs in mijn haar te laten zetten, niet met folie maar met een kam! Aangezien haar dunner wordt naarmate we ouder worden, was het ook nog leuk meegenomen dat door de highlighs
mijn haar een stuk voller leek. Het enige dat ik vervolgens nodig had was geduld. Heel veel geduld! Het duurde zeker anderhalf jaar tot mijn haar uitgegroeid was. Met als resultaat dat ik nu dus de trotse eigenaar ben van een zilveren coupe. Zijn jullie al overtuigd om voor een grijze coupe te gaan? Ik hoor graag jullie meningen en ervaringen!