Stress-stuipen bij het zien van die eerste grijze haar? Helemaal niet vreemd. Grijs haar wordt vaak gezien als een van de tekenen van ouder worden. De eerste ingeving is dat juist die snel weggewerkt moeten worden. De kapper gaat er de volgende dag mee aan de slag, of je verft je haar zelf thuis.

Ik moest er een aantal jaren geleden aan geloven: ik was niet langer een natural blond, maar ik werd grijs. Het bleef natuurlijk niet bij die ene haar. Binnen een jaar werd ik echt grijs. Eerlijk: ook ik zat tot twee jaar geleden maandelijks bij de kapper om mijn grijze uitgroei blond te verven. Natuurlijk is daar helemaal niks mis mee. Toch heb ik ervoor gekozen om mijn grijze haar volledig uit te laten groeien en voor die grijze coupe te gaan.

Een van de redenen was dat mijn haar extreem dun was geworden. Het maandelijks verven van mijn haar, had zijn sporen nagelaten. Ook had ik te kampen met een sterk geïrriteerde hoofdhuid.

Eenmaal overstag wilde ik wel dat mijn haar zo stijlvol mogelijk uit kon groeien. Ik heb er daarom voor gekozen om aan de voor-en zijkanten wat highlighs in mijn haar te laten zetten, niet met folie maar met een kam. Aangezien mijn haar dunner werd naarmate ik ouder werd, was het leuk meegenomen dat door de highlighs mijn haar een stuk voller leek.

Het enige wat ik vervolgens nodig had was geduld. Heel veel geduld! Het duurde zeker anderhalf jaar tot mijn haar uitgegroeid was. Met als resultaat dat ik nu dus de trotse eigenaar ben van een zilveren coupe.